Dit is ons Blog

Limburgs Museum

Interview Esther Cazant
Senior marketeer
Limburgs Museum
Venlo

Sinds eind maart maakt het Limburgs Museum gebruik van Moodus zuilen.
Nu twee maanden later nemen wij contact op met Esther Cazant om te horen
wat de bevindingen zijn.

Hoe deden jullie voorheen onderzoek naar de tevredenheid van jullie
bezoekers?
Wij gaven bezoekers papieren enquêtes mee, die ze ter plekke konden invullen.
Daarnaast maakten wij gebruik van een bureau dat voor ons imago-en
naamsbekendheid onderzoek verrichtte.

Hoe beviel dat? 
Persoonlijk heb ik er niet zo veel mee gewerkt. Ik ben pas sinds maart werkzaam voor het Limburgs Museum. Maar een van mijn kerntaken is wel bezoekerstevredenheid en klachtafhandeling. Dus papieren enquêtes ophalen, controleren, e-mailadressen checken, invoeren.. Persoonlijk vond ik het eigenlijk een beetje achterhaald om het op deze manier te doen.  
Ik was bekend met de smiley systemen, en wilde dat graag als vervanging gaan implementeren. Ik heb het hier met mijn manager over gehad, toen vertelde ze mij dat ze recent over jullie had gehoord. Ik heb toen contact met jullie opgenomen, zodat we een pilot konden gaan draaien.

Jullie werken nu bijna twee maanden met Moodus, merk je al verschil met
jullie oude methode?
Het werkt sowieso een stuk makkelijker en sneller dan voorgaande methode. Daarnaast merken we ook dat de we vele malen meer reacties binnenkrijgen. Met de papieren enquêtes lag de conversie op 3 á 4%.  De afgelopen 7 weken hebben 32% van de bezoekers een reactie achtergelaten op onze zuilen. wat neerkomt op 47.244 beantwoorde vragen! Dat zijn natuurlijk fantastische cijfers.

Wat voor conclusies hebben jullie kunnen trekken?
Wat ons via deze cijfers is opgevallen dat de bezoeker van de tentoonstelling ‘50 Jaar Thielen’ bijvoorbeeld wat ouder is dan dat we hadden verwacht. Maar ook dat onze bezoekers niet alleen uit onze focus gebieden zoals Limburg, Brabant en Gelderland komen, maar uit heel Nederland.

Daarnaast hebben we recent wat vragen toegevoegd over de economische impact van ons museum op de binnenstad van Venlo. Of mensen speciaal naar Venlo komen voor ons museum en of ze dan ook andere horeca en winkelgelegenheden bezoeken in de stad. De hieruit gekomen cijfers bevestigen onze rol en de economische waarde van ons museum voor de gemeente en de ondernemers in de binnenstad.

Jullie wilden graag een speciale zuil voor jullie jongste bezoekers, waarom
hebben jullie hiervoor gekozen?
Het leek ons slim om te differentiëren tussen kinderen en volwassenen, zodat we
voor beide doelgroepen het museum zo aantrekkelijk mogelijk kunnen maken.
En in plaats van een extra vraag toe te voegen aan een enquête, Leek het ons
leuk om een speciale zuil te maken waarvan direct duidelijk is dat het enkel
bedoeld is voor kinderen om hun reactie achter te laten.

Creëer ook gelukkigere bezoekers

Ondervind zelf waarom onze klanten zo tevreden zijn