Dit is ons Blog

Moodus en onderwijsinstellingen

Waarom steeds meer onderwijsinstellingen geïnteresseerd zijn in de diensten van Moodus

Toen we Moodus begonnen waren onderwijsinstellingen niet de doelgroep die we voor ogen hadden. Inmiddels is het een van onze focus sectoren. Aan de hand van 3 punten vertel ik je waarom onderwijsinstellingen en Moodus een veel betere match zijn dan gedacht.

1 Studenten zijn online-enquête moe

Een groot gedeelte van de dag brengen studenten op de onderwijslocatie door. het is daarom niet zo verwonderlijk dat onderwijsinstellingen feedback van studenten willen om de algehele beleving te verbeteren. Veelal vragen onderwijsinstellingen feedback door middel van online enquêtes. Van onze klanten krijgen we echter te horen dat het responspercentage erg laag is, omdat studenten ‘’ online-enquête moe zijn’’, logisch! Kijk eens in je eigen mailbox. Of het nou van de winkel is waar je net bent geweest of van het recente bezoek aan de tandarts. Iedereen vraagt om online feedback. En hoeveel van die enquêtes vul jij in? Inderdaad weinig tot geen!

2 Onderwijsinstellingen willen direct inzicht krijgen

Onderwijsinstellingen hopen uiteraard dat studenten het maximale uit zichzelf halen. Daarom voelen ze zich ook verantwoordelijk om dit zo goed mogelijk te faciliteren. Het is  van belang dat processen gemonitord worden en verbeteracties direct gemeten worden om te zien of gewenste effecten behaald zijn. Dit is lastig te bewerkstelligen met online enquêtes, omdat doorlooptijden lang zijn door o.a. de lage respons. Moodus zorgt ervoor dat er in een korte tijd veel en verscheidene data wordt opgehaald en dat dit realtime inzichtelijk is voor de onderwijsinstelling. Zo bevatten rapporten altijd up-to-date data en is de doorlooptijd van een verbetertraject aanzienlijk korter.

3 Kwaliteit van geleverde diensten meten

Schoonmaak, catering, groot onderhoud en beveiliging zijn een aantal voorbeelden van taken die door onderwijsinstellingen veelal uitbesteed worden. Uit gesprekken met onderwijsinstellingen bleek dat het lastig is om controle te houden over deze geleverde diensten en de desbetreffende leveranciers. Een van de manieren om te achterhalen of leveranciers voldoen aan de afgesproken kwaliteitseisen is het meten van deze processen, door de gebruikers van de diensten om feedback te vragen. Steeds vaker zien we dan ook dat Moodus gebruikt wordt om te meten of afgesproken KPI’s tussen onderwijsinstellingen en leveranciers gehaald worden. En waar mogelijk inzicht te krijgen waar het verbeterpotentieel zit.

Creëer ook gelukkigere bezoekers

Ondervind zelf waarom onze klanten zo tevreden zijn