Facilitair

Facilitair

Creëer de best mogelijke ervaring voor je bezoekers, simpelweg door ernaar te vragen. 

Wij geloven dat gebruikers van jouw gebouw je beste adviseurs zijn.

Een prettig gebouw kent vele aspecten. Hoe is de klimaatbeheersing? Heeft de kantine een goed aanbod? Is het gebouw schoon? En hoe ervaren gebruikers hun werkplek?  Omdat er zoveel zaken komen kijken bij facilitair management is het goed om te weten op welke terreinen het facilitair bedrijf goed scoort, en waar er nog winst te behalen is. Daarachter komen is van groot belang voor je interne processen en keuzes voor bedrijfsvoering. Want waar ga je in investeren? Wat kan er beter? Vraag naar de mening van de mensen die het gebouw gebruiken!

Maar hoe krijg je snel, realtime en betaalbaar inzicht in die meningen en verwachtingen? Kwalitatieve onderzoeken en online surveys hebben een relatief lange doorlooptijd en zijn kostbaar. Moodus heeft de oplossing. Met onze zuil en software kun je bij elk onderdeel van je organisatie snel en eenvoudig feedback vragen. Wanneer je aanpassingen doet aan je processen kun je direct meten hoe de mensen die aanpassing hebben ervaren. Zo blijf je in dialoog met de gebruikers van jouw gebouw en houdt je je bedrijfsprocessen up to date.

Gratis uitproberen

EW facility services

Lees hier over onze samenwerking met EW Facility services. Kimberley Roersma, Business Development Manager bij EW Facility legt uit hoe ze door middel van Moodus

EW-Facility-serv.-logo-liggend-FC

Til uw bezoekersgeluk naar een hoger niveau

Verkrijg realtime inzicht in bezoekersgeluk door jouw bezoekers mee te laten praten. Elke dag en over elk onderwerp. Bespaar hiermee tijd en kosten op je reguliere onderzoek.

Meet - analyseer - verbeter

Met Moodus is het bijzonder eenvoudig om direct actie te ondernemen op de door jou gesignaleerde trend.

Heb je een actie ondernomen doordat je iets is opgevallen in de metingen? Stel je vraag opnieuw en verifieer direct bij je bezoekers of de ingreep het gewenste effect heeft gehad, realtime!

meet analyseer verbeter 3

Creëer ook gelukkigere bezoekers

Ondervind zelf waarom onze klanten zo tevreden zijn