Moodus Research

Moodus Research

Een scala aan tools voor het meten en verbeteren van jouw klantervaringen

Het Dashboard

Hart van onze tools

Hier stel je je enquêtes op, van losse vragen tot complete en zelfs vertakkende vragenlijsten. Dit is tevens de plek waar de data binnenkomt en overzichtelijk voor je wordt gesorteerd en geplot. Al onze tools zijn gekoppeld aan dit dashboard, dus je hoeft nooit meer te schakelen tussen verschillende programma’s!

Moodus Dashboard

Moodus RD

Moodus RD brengt de mening van bezoekers in kaart, op locatie en direct ná de ‘ervaring’. Indien je benieuwd bent hoe je bezoekers reageren op de service, de hygiëne, de tijdelijke collectie of de algehele ervaring, Moodus kan het meten. De slimme zuilen stellen vooraf ingestelde vragen aan je bezoekers. De data die hieruit voortkomt wordt realtime gepushed naar uw persoonlijke online dashboard. Dit biedt je de mogelijkheid om razendsnel te reageren op trends die je waarneemt. En daarmee de best mogelijke ervaring voor je klanten te creëren.

klanttevredenheid meten zuil
moodus web online enquetes

Moodus WEB

Met onze krachtige online enquête tool kunt je je vragenlijsten uitzetten onder al je contactpersonen. Van multiple choice tot open vragen. Wilt je de enquête ook uitvragen onder uw fysiek aanwezige bezoekers? Toon ze dan de automatisch gegenereerde QR code, die hen na het scannen direct naar de online vragenlijst brengt.

Met de komst van deze dienst bieden wij een totaalpakket aan tools om glashelder inzicht te krijgen in de meningen, gedachten en wensen van uw bezoekers!

Moodus NPS+

Het meten van de ‘Net promoter score‘ is nog steeds de meest gebruikte methode om klantloyaliteit te meten. Echter is dit tot op heden altijd een ‘online’ tool geweest. Moodus maakt hem ‘offline’ !

Met NPS+ meet je onder je fysieke klanten hoe tevreden ze nou écht zijn! Je stelt de NPS vraag; Zou je ons aanbevelen aan je familie, vrienden of collega’s? En je klant beoordeelt hoe waarschijnlijk het is dat hij of zij dat zou doen. Dit zetten wij om naar een score waardoor jij in ons dashboard precies kan bijhouden hoe je er voor staat.

nps klanttevredenheid meten moodus

U bent in goed gezelschap!

De meest vooraanstaande bedrijven maken al gebruik van Moodus

Creëer ook gelukkigere bezoekers

Ondervind zelf waarom onze klanten zo tevreden zijn