Dit is ons Blog

Hoteliers: voorkom lege kamers

Waar de hotelmarkt de afgelopen jaren maar bleef groeien, de kamerprijzen en de bezetting bleef stijgen en er geen einde aan de groei leek te komen, is er sinds juli j.l. een kleine daling te bespeuren. De Bezetting lag in juli 2019 0,4 procent lager dan in juli 2018, op 88,1 procent. De gemiddelde kamerprijs gaf 6,8 procent toe ten opzichte van het jaar ervoor en lag in juli op 139,73 euro. De omzet per beschikbare kamer liep zelfs 7,2 procent terug en kwam in juli 2019 uit op 123,12 euro. 

Dit betekent dat het belangrijker is dan ooit om je als hotel te onderscheiden van de rest. Zeker omdat AirBnb ook een steeds groter marktaandeel pakt. (1,6 miljoen toeristen hebben via AirBnb overnacht in 2017 tegen 1,9 miljoen in 2018).

Met ‘gemiddeld zijn’ kom je er anno 2019 niet meer als hotelier, middelmatigheid is dodelijk! Maar hoe meet je nou zelf of je als hotel nog relevant bent?

Een eenvoudige manier om hier mee te beginnen is het meten van uw NPS score. Waar een score van 5-15 gemiddeld is, <30 goed en 40> extreem goed is, en uw gasten u hoogstwaarschijnlijk zullen aanbevelen aan familie en kennissen!
Mocht uw score echter onder de 40 uitvallen, zijn er een paar punten die gasten over het algemeen het belangrijkst vinden, en daarmee de meeste invloed hebben op uw score!

De meest voorkomende klachten zijn:

  • Gebrek aan ‘waar voor je geld’,
  • Gedateerde aankleding,
  • Slechte klantenservice,
  • Slechte kamer hygiëne,
  • Slechte voorzieningen,
  • Oncomfortabele bedden, 
  • Gebrek aan wifi.

Maar wederom, een bijzonder belangrijke factor om op te merken, is dat een aanzienlijk aantal criticasters een hotel niet zouden aanbevelen, simpelweg omdat het hen niet verbaasde. Dat wil zeggen, hun verblijf was voldoende, maar niet uitzonderlijk – en zeker niet goed genoeg om het hotel aan te bevelen aan vrienden en familie.

De crux is de punten waarop u het laagst scoort zo snel mogelijk aan te pakken. En bij voorkeur op minimaal één punt heel hoog scoren. Zodat dat iets is wat uw gasten bij blijft!

Heeft uw aanpassingen gedaan? dan kunt u met onze NPS tool direct controleren of dit de gewenste impact heeft gehad. Dat noemen wij kortcyclisch verbeteren!

Benieuwd naar onze tool? 
Vraag direct een gratis demo aan!