Dit is ons Blog

Niet bij de pakken neerzitten

16 maart is een dag die wij en velen met ons niet snel zullen vergeten. Het was de dag dat de toekomst van ons jonge bedrijf niet meer zo zeker was. 95% van alle bedrijven die gebruik maken van ons tools moesten tot nadere orde hun deuren sluiten. Onze enige klanten die open bleven waren ziekenhuizen, echter hadden zij ook wel iets anders aan hun hoofd dan het ophalen van klantdata.

Ik moet eerlijk zeggen dat we wel even met de handen in het haar hebben gezeten toen we voor het eerst dit nieuws vernamen. We zijn allemaal thuis gaan werken, en hebben even twee dagen nodig gehad om met het management team te bespreken hoe nu verder. We besloten gelukkig al vrij vlug dat een passieve houding ons niet verder ging helpen. Maar we wisten ook nog niet wat onze volgende stappen dan moesten zijn. Daarom zijn we dagelijkse brainstormsessies in gaan plannen. Elke dag kwamen we (digitaal) samen om ideeën in de groep te gooien. Dit waren uiteenlopende sessies over hoe we onze huidige producten corona-proof konden maken tot iets meer waanzinnige ideeën sessies, bijvoorbeeld over het lanceren van een katten-tracking systeem. Nadat we her en der hebben lopen schiften zijn hier twee ideeën uitgekomen die we zijn gaan uitwerken. Moodus-Mood en Moodus-Give.
In deze blogpost vertellen we je graag meer over Moodus Give en de totstandkoming daarvan. 

Moodus Give

Zoals ik eerder al vertelde waren ruim 95% van onze klanten genoodzaakt hun deuren te sluiten. Desondanks enige monetaire steun van de overheid waren de financiële implicaties van deze sluiting direct merkbaar. En ook al zouden de deuren binnen afzienbare tijd weer open kunnen, zou het zeker nog een tijd duren voordat de bezoekersaantallen weer op het oude niveau zou zijn. Daarom kwamen wij met het idee om een product te maken waarmee onze klanten donaties kunnen ophalen bij hun bezoekers. Wij weten namelijk dat er veel sympathie is voor de sectoren die wij bedienen, en dit product zou daardoor een merkbare positieve toevoeging kunnen zijn voor de musea, ziekenhuizen en andere instellingen die dit product zouden inzetten.

Voordat we begonnen met het ontwerptraject stelden we direct een aantal randvoorwaarden op. Zo moest het gebruik snel en eenvoudig zijn, maar ook veilig en hygiënisch. Hier zijn we mee aan de slag gegaan. We wisten van vooraf aan eigenlijk al dat we een contactloos donatie systeem wilden opzetten. En na vier lange weken ontwikkelen hebben wij dit voor elkaar gekregen en hebben we Moodus Give gelanceerd. Een contactloze donatie terminal met vervangbaar promo-bord. Wij zien het belang van lokaal produceren, daarom zijn wij voor de betaalterminal in zee gegaan met Payter, en voor de productie van de terminal zelf met Hooymans. Na deze vier weken zijn we direct begonnen met een toegespitste marketing campagne. En ook dit heeft direct zijn vruchten afgeworpen, want de eerste terminals worden vanaf 1 juli geleverd aan een aantal mooie musea en ziekenhuizen!  

Benieuwd hoe de jongste telg in onze productlijn er uit ziet? neem dan een kijkje op  https://moodus.com/moodus-give